Mohon Bantu Sebar Luaskan..!!! Karna 1X Anda Bagikan Jutaan Orang Telah Terselamatkan, Inilah Akibat'Nya..."Karena Mencukur Bulu Kem4lu4n, Wanita Ini Hampir Kehilangan Kaki..!!!!! Berikut Penjelasanya :

Mohon Bantu Sebar Luaskan..!!! Karna 1X Anda Berikan Juta-an Orang Sudah Terselamatkan, Berikut Akibat'Nya... " Karna Mencukur Bu'lu Kem4lu4n, Wanita Nyaris Kehilangan Kaki..!!!!! Berikut Penjelasanya :

Seseorang ibu terhadap tiga orang anak berk0ngsi pengalaman yang beliau nyaris kehilangan ke-2 belah kakinya karena terkena jangkitan bakteria pemakan daging selepas mencukur bu'lu kem4lu4nnya, lapor Daily Mail.

Dana Sedgewick, 44, dari Sheffield berkata, pada Mei 2012, beliau mencukur bu'lu kem4lu4nnya dengan pencukur jenama baru. Selepas sekian hari lalu, Dana merasa tidak sihat serta merasakan ada sedikit jerawat tumbuh di pangkal pahanya serta berd4r4h.

Awal mulanya, Sedgewick berasumsi itu perkara biasa kerana seringkali merasakannya selepas bercukur. Tetapi dua hari lalu kondisinya makin teruk serta ruam merah terlihat di kedua-dua kakinya sebelum bertukar jadi hitam.

“Seperti wanita-wanita lain, saya cuba mencukur bu'lu kem4lu4n saya dengan memakai alat pencukur yang baru. Namun sekian hari lalu saya rasa tidak sihat serta merasakan ada jerawat kecil di paha yang berd4r4h. Namun saya biarlah saja kerana ia seringkali berlaku.

“Tetapi jerawat tersebut yang nyaris mengakibatkan saya kehilangan kedua-dua belah kaki, ” tuturnya.

Sedgewick dikejarkan ke unit rawatan rapi serta doktor selekasnya buang kulit pahanya yang sudah ma'ti karena dij4ngkiti necrotising fasciitis (bakteria pemakan daging).

Sedgewick ditempatkan dalam kondisi koma selama 9 hari serta keluarganya dimaklumkan bahawa keinginan Sedgewick untuk selalu hidup cuma 30% sahaja, dimana buah pinggangnya gagal berperan serta jantungnya sudah berhenti sejumlah empat kali.

“Apabila saya bangun, saya merasakan ke-2 belah kaki saya dib4lut serta saya tidak paham apa yang berlaku selama 9 hari itu. Saya ingatkan saya ikut serta dalam kemalangan, ” tuturnya.
 
Bila Sedgewick sembuh dari penyakit itu, beliau butuh melakukan 21 pem'be'da'han untuk membaiki kerosakkan pada kulitnya. Dalam masa yang sama doktor ikut berikan amaran bahawa beliau akan tidak bisa jalan sekali lagi.

Mujur dengan sokongan suaminya, Matthew, 47, Sedgewick saat ini sudah sembuh serta bisa jalan memakai tongkat dan kembali pada rumah dengan anak-anaknya, Megan, 18, Freya, 14, serta Klara, 9 th..

“Saya begitu bernasib baik masih tetap hidup hingga ke hari ini, ” tuturnya.

Enam minggu lalu, Sedgewick dibenarkan keluar dari hospit4l serta melakukan 21 pembed4han susulan untuk membaik pulih kulit kakinya yang terjejas


Buat Beberapa Sahabat.. " Untuk Rasa Kemanusian " Tolong Sharing Untuk Kebaikan Bersama-sama..!

sumber : terbaruberitaonline

http :// sembangkecoh. com/kerana-mencukur-bulu-kemaluan-wanita-hampir-kehilangan-kaki/
Previous
« Prev Post
Show comments

Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *